Viedenský cestovinový šalát
200 g motýlikových rezancov, 200 g tenkých viedenských párkov, 150 sladkokyslých uhoriek, 100 g tvrdého syra, 150 g kompótového ananásu, ½ hlávky šalátu, 150 g mrazeného hrášku, 100 g majonézy, 100 g kyslej smotany, 1 PL horčice, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Cestoviny uvarte v slanej vode, prepláchnite studenou vodou, nechajte odkvapkať a vložte do misy. Pridajte na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok. Majonézu vyšľahajte metličkou s kyslou smotanou, horčicou, korením a soľou, 1 PL ananásového nálevu, 1 PL nálevu z uhoriek, vlejte do šalátu, zľahka premiešajte a nechajte chvíľu odležať v chlade.