Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke
450 g hovädzej roštenky, 1 veľký baklažán, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 400 g sterilizovaných paradajok, 70 g paradajkového pretlaku, 0, 9 l kuracieho vývaru, olej, 1 červená chilli paprička, ½ ČL zmesi korenia z potlčeného koriandra, fenikla, klinčeka, škorice, 1 PL tymianu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté mäso osušte, nakrájajte na kocky, okoreňte, osoľte, posypte polovicou tymianu a premiešajte. Na panvici zohrejte olej, vložte mäso, asi 10 min. ho opekajte a potom vyberte. Do výpeku vlejte ešte trochu oleja, opražte v ňom cibuľu a cesnak, vložte posekané paradajok aj so šťavou a varte 10 min. Pridajte paradajkový pretlak, zmes korenia, nakrájanú chilli papričku, zvyšok tymianu a dobre zamiešajte. Potom k zmesi vložte späť mäso, zalejte ho horúcim vývarom a pri miernej teplote varte asi 30 min. Pridajte baklažán nakrájaný na drobné kocky, premiešajte, prikryte a uvarte domäkka.