Sviatočné babča gule

Potrebujeme:

bravčové plátky, šunku nebo šunkový salám, červenú kapiu, sterilizované šampiňóny, sladkokyslé uhorky, vajce, múku, strúhanku, majolenku, syr, kečup

Ako na to:

Tenký bravčový plátok naklepeme, osolíme a okoreníme (ešte možno potrieť horčicou). Položíme naň plátok šunky (nebo šunkového salámu).
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú červenú kapiu, sterilizované šampiňóny, sladkokyslú uhorku a na to všetko dáme vajce uvarené natvrdo.
Zabalíme ako závitok, obaľujeme v trojobale múka + vajce + strúhanka a zvoľna smažíme.
Usmažené gule narezneme nožom (pozor - nerozrezať), pridáme do rezu Majolenku, posypeme nastrúhaným eidamom a pre farbu kvapneme 2-3 kvapky kečupu.
Najlepšiou prílohou sú opečené zemiaky.

01.01.2009

Podobné recepty