Spagetti Lencini
400 g špagiet, 1/5l mlieka, ľubovoľnú kombinácia tavených syrov (napr. trojuholníkové, plesňové syry alebo akokoľvek dochutené), strúčik cesnaku, soľ, vlašské orechy alebo mandle, olej (najlepšie olivový), parmezán
Ako na to:Špagety normálne uvaríme po taliansky mierne natvrdo, podľa chuti, ale nerozvaríme. Po uvarení scedíme a prelejeme olejom.
Súčasne so špagetami pripravíme omáčku: Dáme variť mlieko a do horúceho postupne (podľa tvrdosti syrov) rozpúšťame syry.
Miešame, až vznikne jemná, krémová zálievka. Pokiaľ v nej náhodou zostanú menšie nerozpustené kúsky syra, nevadí. Nakoniec vmiešame oriešky a rozotrený cesnak.
Premiešame v mise so špagetami a podávame ako celok. Každý si môže dochutiť, napríklad parmezánom, vňaťkou a pod.