Zemiakové taštičky s hubami
450 g uvarených zemiakov, 200 g hrubej múky, 1 vajce, strúhaný syr, olej (Hera, RAMA, maslo)
Plnka: 30 g oleja, 300 g šampiňónov, vegetu, rascu, soľ, 1-2 vajce, 1 cibule (1/2 póru)
Zemiaky nastrúhame, pridáme muku, štipku soli, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozváľkame na placku a krájame radielkom na štvorce.
Do každého na stred dáme 1 lyžičku dusených hub s vajciami, preložíme do šatôčky, okraje pritisneme a varíme ich v osolenej vode. Keď vyplávajú, sú uvarené.
Na tanieri ich posypeme strúhaným syrom, pokvpkáme kečupom alebo rozohriatym maslom.
Namiesto húb môžeme použiť aj salámovu náplň.
Výborná príloha: kyslá kapusta nebo zeleninový šalát.