Sleď v smotanovej omáčke
Potrebujeme:
250 g slede v oleji, 250 g kyslej smotany, 1 cibuľu, 2 jablká, 0,5 dcl bieleho vína, biele korenie, brusnice, kôpor, soľ
Ako na to:Zmiešame smotanu, kôpor, soľ, mleté biele korenie, nasekanú cibuľu, víno a na kolieska nakrájané jablká. Takto pripravenú omáčku dáme chladiť.
Plátky sleďov potrieme brusnicami, stočíme a spojíme špáradlom. Postavíme ich a na vrch dáme kopček brusníc. Slede postavíme do stredu taniera a okolo nich nalejeme omáčku. Podávame s chlebom.
29.12.2008
Podobné recepty
Sleď v smotanovej omáčke, Studený šalát, Kuracina na smotanovej omáčke, Hrášok v smotanovej omáčke s hubami, Voňavé zemiaky v smotanovej omáčke, Sardinková nátierka v paradajkovej omáčke, Pečienky s pórom a šampiňónmi v smotanovej omáčke, Bažant na smotane, Tiramisu, Syrové pirohy v smotanovej omáčke