Mačuláda
1 kg diétnej salámy, 4 veľké cibule, 4 kyslé uhorky, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 4 lyžice octu, 1 malý paradajkový pretlak, 4 lyžice vorčesterovej omáčky, 5 kociek cukru, 3 lyžice horčice
Ako na to:Diétnu salámu, 4 veľké cibule, kyslé uhorky a vajcia uvarené na tvrdo pokrájame na malé kocky.
Do kastrólika dáme variť ocot, malý paradajkový pretlak, 4 lyžice vorčesterovej omáčky, 5 kociek cukru a 3 lyžice horčice. Keď toto zovrie, zmiešame to s pokrájanými surovinami, pridáme 1 kyslú alebo sladkú smotanu (podľa chuti). Premiešame a dáme na 24 hodín do chladničky.
Výborne chutí na hriankach ale aj na čerstvom chlebe.