Hráškový krém s lososom

Potrebujeme:

2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky, 40 g masla, 800 g mrazeného hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smotany, 400 ml kuracieho vývaru, lyžičku citrónovej šťavy, soľ, štipku muškátového orieška, 5 lístkov mäty, 200 g čerstvého lososa

Ako na to:

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno pokrájame a na masle ich opatrne opražíme dosklovita. Pridáme mrazený hrášok, prilejeme vývar a 10 minút varíme na miernom plameni.
Lososa prudko opečieme na masle z oboch strán a pridáme do polievky. Všetko rozmixujeme a znova necháme prejsť varom. Do krému pridáme na zjemnenie smotanu, pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutíme muškátom a osolíme.
Pred podávaním vhodíme do krému nasekané lístky mäty a čerstvý hrášok.

01.01.2009

Podobné recepty