Pikantná bedľová omáčka

Potrebujeme:

½ kg bedlí, 50 g slaniny, 1 PL hladkej múky, 1, 25 dl smotany, kečup (alebo Tabasco), mletá sladká paprika, soľ

Ako na to:

Bedle uduste vo vlastnej šťave, osoľte, pridajte papriku a na drobno pokrájanú slaninu. Keď sa odparí šťava, zalejte trochou vody, zjemnite smotanou v ktorej ste rozšľahali hladkú múku a povarte. Do horúcej omáčky pridajte kečup alebo niekoľko kvapiek Tabasca. Túto omáčku môžete podávať k varenému karfiolu alebo k patizónovým či zelerovým rezňom.

TIP: Inú chuť dostanete ak do omáčky pridáte kôpor, cibuľu, uhorku alebo niekoľko kvapiek worčesterovej omáčky.

03.12.2006

Podobné recepty