Údené karé na víne
1,5 kg údeného karé, 200 g sušených sliviek, 5 dcl červeného vína, 2 mrkvy, 1 lyžicu ostrej horčice, chren, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 2,5 dcl vody, prikryjeme a 24 hodín marinujeme.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, potrieme horčicou, vložíme späť do pekáča, pridáme mrkvu, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút.
Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.
Mäkké mäso vyberieme, výpek ochutíme soľou a korením, podľa potreby dolejeme vodu a povaríme. Mäso podávame nakrájané na plátky, poliate omáčkou.