Plnené a zapečené palacinky

Potrebujeme:

150 g hladkej múky, 375 ml minerálky, 2 vajcia, soľ - vypracujeme cesto na palacinky olej na smaženie, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 725 ml konzervu paradajok v konzerve, 100 ml paradajkového pretlaku, čierne korenie, sladkú papriku, 3 výhonky čerstvej bazalky, 230 ml olív plnených paprikami, 200 g čerstvého syra, 30 g strúhaného parmezánu

Ako na to:

Z cesta na palacinky upečieme asi 6 ks omeliet a necháme vychladnúť.
Cibuľu a cesnak očistíme a najemno pokrájame. Olivový olej zohrejeme, cibuľu a cesnak na ňom krátko orestujeme, pridáme paradajkový pretlak a kúsky paradajok, premiešame a všetko približne 5 minút povaríme. Čerstvú bazalku otrháme.
Plnené olivy necháme odkvapkať a nasekáme na plátky. Čerstvý syr nakrájame na kocky.
Syr a olivy primiešame k paradajkám, prehrejeme a asi s dvomi tretinami zmesi potrieme palacinky. Posypeme polovicou bazalky a pevne zvinieme.
Potom ich nakrájame na široké kolieská a poukladáme do zapekacej misy rezom hore. Medzery v miske vyplníme ostatnou zmesou a nakoniec posypeme strúhaným syrom.
Zapekáme v predhriatej rúre (elektrický šporák 200 °C, plyn stupeň 3) asi 20 minút. Pred podávaním ozdobíme bazalkou.

18.01.2009

Podobné recepty