Uhorková krémová polievka s rybou
1 cibuľu, 80 g masla, 1 šalátovú uhorku, 7 dcl zeleninového bujónu, 2 dcl sladkej smotany, 200 g ryby bez kostí, soľ, mleté biele korenie, 1 dcl suchého bieleho vína, kôpor, citrón
Ako na to:Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a opražíme na rozohriatom masle. Uhorku očistíme, vnútro vydlabeme, dužinu nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a dusíme 5 minút.
Potom zalejeme polovicou horúceho bujónu a 5 minút varíme. Polievku rozmixujeme, pridáme zvyšný vývar, smotanu, nakrájanú rybu, osolíme, okoreníme a opäť varíme 5 minút. Nakoniec polievku ochutíme vínom, posekaným kôprom a necháme zovrieť.