Barmské plátky

Potrebujeme:

morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtka, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, soľ, kečup, olej

Ako na to:

Morčacie mäso rozklepeme na plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme z oboch strán.
Jablko olúpeme, vyberieme jadrinec a nakrájame na kolieska. Tieto z jednej strany opaprikujeme a touto stranou ich dáme na panvicu s olejom. Po chvíli ich otočíme a do prostriedka jabĺk (do otvoru po jadrinci) dáme celé žĺtko.
Panvicu zakryjeme a pečieme dokiaľ sa nespečú žĺtky. Jablká vyberieme a do výpeku dáme kečup.
Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejeme vzniknutým výpekom, na ne položíme plátok mäsa a naň koliesko jabĺčka so žĺtkom navrchu.
Prípadne môžeme podávať s jablkovou kašou.

29.12.2008

Podobné recepty