Kura na hubách so smotanou
600 g kuracích pŕs, 2 cibule, 200 g húb (čerstvé alebo z konzervy), 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 100 ml kuracieho vývaru, 200 ml smotany, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, kajenské korenie, strúhaný muškátový oriešok
Ako na to:Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. V kastróliku zohrejeme olej.
Rýchlo opečieme kuracie mäso. Vyberieme ho a do vypečeného tuku vložíme cibuľu nakrájanú na drobno a huby. Osmažíme, vložíme späť mäso, osolíme, okoreníme. Premiešame, poprášime múkou, zalejeme vývarom a smotanou a približne 5 min povaríme.
Dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Podávame s ryžou a udusenou zeleninou, alebo s haluškami.