Králik so šarlotkou
500 g šarlotky, 4 králičie stehná, 300 g húb (aj sušené), rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie, ocot alebo citrón , olivový olej, 0,2 l šľahačky, 0,2 l bieleho suchého vína
Ako na to:Šarlotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju. Podlievame vývarom, vínom a nakoniec šľahačkovou smotanou.
Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút. Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a dáme do pekáča. Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.
Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: Zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do rúry naraz s králikom.