Sójová drť s ananásom a paprikami

Potrebujeme:

1 červenú a zelenú papriku, 250 g ananásovej dužiny, 1 zväzok mladej cibuľky, 2 lyžice oleja, 1-2 feferónky, 250 g sójovej drte (alebo aj mleté mäso), 125 ml vývaru (aj z kocky), 6 lyžíc kečupu s karí, soľ, korenie, štipku cukru

Ako na to:

Papriky očistíme a pokrájame na slížiky. Ananásovú dužinu pokrájame na kocky. Cibuľky očistíme a pokrájame na kúsky. Feferónky pokrájame na jemné kolieska.
V panvici rozohrejeme olej, pridáme pripravenú sóju (namočené) a prepečieme. Vložíme pokrájané papriky, ananás a feferónky.
Do vývaru vmiešame kečup s karí a vylejeme do panvice. Prikryté dusíme asi 15 minút. Asi 5 minút pred dokončením vmiešame cibuľku. Osolíme, okoreníme a prisladíme. Podávame s ryžou.

01.03.2009

Podobné recepty