Slané pagáčiky
Lunexové: 350 g hladkej múky, 350 g masla (Smetol, Hera), 3 ks Lunexu, 2 žĺtka, 1 prášok do pečiva, soľ
Tvarohové: 1 Palmarín, 1 tvaroh, 250 g polohrubej múky, 1 vajíčko, ½ prášku do pečiva, soľ
Oškvarkové: 500 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 500 g pomletých oškvarkov, 2 kyslé smotany, 3 žĺtka, 1 prášok do pečiva
Pagáčiky s orieškom: 300 g hladkej múky, 1 šľahačkovú smotanu, 1 Palmarin, 2 lyžičky soli
Všetko zmiešame na cesto. Na pomúčenej doske rozváľkame, poskladáme na 3-krát, dáme do chladničky na 30 minút a prekladanie zopakujeme 3-krát. Potom dáme do chladničky na 24 hodín.
Rozváľkame a vykrajujeme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom. Pri orieškových na vrch uložíme oriešok. Dáme piecť na 250°C v rúre hore, aby „vyskočili“.