Šalát s hydinovým mäsom
250 g mäsa z hydiny (pečeného, vareného, duseného), 100 ml oleja, ocot, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľu, 2 uvarené zemiaky, 2 väčšie mrkvy, 2 sterilizované uhorky, 3 uvarené vajcia, 2 lyžice bieleho jogurtu
Ako na to:Mäso pokrájame na malé kúsky. Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a uhorky.
Vajcia ošúpeme, pokrájame na malé kocky a pridáme k zmesi. Osolíme ju, okoreníme, pokvapkáme kečupom, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, okvapkáme olejom, premiešame a dáme do chladu odležať. Pred podávaním primiešame jogurt.