Venušina roláda
800 g morčacích pŕs, 50 g postrúhaného syra typu ementál, 3 vajíčka, ½ l bieleho vína, ½ l slepačieho vývaru (zeleninového), 2 šalotky, 4 PL smotany, 50 g čerstvých byliniek (najlepšie špenátové listy a pažítka), soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Urobíme praženicu z vajec a pridáme do nej nastrúhaný syr, nasekané špenátové listy a pažítku. Osolíme a okoreníme. Umyté a osušené morčacie prsia rozrežeme ostrým nožom na plátky. Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Osolíme a okoreníme.
Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 1 hodinu.
Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou.
Omáčku servírujeme osobitne. Podávame so zemiakovými pusinkami.