Medové rezy s piškótami
450 g hladkej múky, 80 g kryštálového cukru, 1 vajce, 3 PL medu, 1 KL sódy bikarbóny, 50 g masla, 3 PL mlieka
Plnka: 8 dcl mlieka, 10 PL hrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 3 balíčky detských piškót, 6 dcl mlieka
V mlieku rozmiešame vajce, pridáme ostatné suroviny a uvaríme hustú masu.
Keď vychladne, primiešame múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve časti, každú na tenko rozvaľkáme a upečieme.
Na plnku najprv uvaríme mlieko s múkou na hustú kašu, po vychladnutí do nej pridáme maslo vymiešané s cukrom a zmes dohladka vymiešame.
Na jeden upečený a vychladnutý plát cesta natrieme asi 1/3 plnky a na ňu naukladáme piškóty namočené v mlieku. Natrieme ďalšou tretinou plnky a znovu piškóty namočené v mlieku, na záver zbytok plnky.
Na záver položíme druhý upečený plát. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Rezy krájame až na druhý deň.