Šišky s hrozienkami
20 g droždia, šálku mlieka, 2 žĺtka, 250 g hladkej múky, 1 KL soli, 1,5 šálky hrozienok, 1 väčšie jablko, tuk na vysmážanie
Ako na to:Z droždia a mlieka urobíme kvások, vlejeme do múky, do ktorej sme pridali štipku soli, vložíme žĺtka a vypracujeme cesto.
Pridáme olúpané a postrúhané jablko, umyté a osušené hrozienka.
Cesto necháme vykysnúť, kým nezíska dvojnásobný objem.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme pampúšiky, vkladáme ich do horúceho tuku a vysmážame. Kladieme ich na papierové obrúsky, aby sa odstránil prebytočný tuk. Pocukrujeme práškovým cukrom a vanilkou.
Tip: Do zvyškov cesta môžeme vmiešať posekané oriešky, utvoriť šišky a vysmažiť.