Paradajkovo-papriková nátierka
3 kg paradajok, 1 horčicový pohár octu, l horčicový pohár kryšt.cukru, 1 horčicový pohár oleja, 1 ČL soli, 1/2 kg papriky - najlepšie baranie rohy alebo feferónky
Ako na to:Umyté paradajky, olej, ocot, cukor a soľ dáme do väčšej nádoby variť 3 hodiny. Keď masa začne vrieť, pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame.
Po zhustnutí rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a pridáme zomletú papriku, alebo baranie rohy, alebo feferónky aj s jaderníkom a ešte varíme pol hodinu.
Po uvarení dáme do pohárikov a krátko (asi 5 min.) zasterilizujeme.
Pomazánka je veľmi dobrá na špagety, k párkom a k rôznym pečeným mäsám.