Veterníky
6 dcl vody, soľ, 180 g oleja, 450 g hladkej múky špeciál, 10 vajec
Plnka: 1 l mlieka, 2 ks Palmarin, 400 g cukor, 4 Zlaté klasy, ananásovú príchuť
Do väčšej nádoby nalejeme 6 dcl vody, osolíme, pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál.
Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Plnka: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.