Tvarohové rezy s bobuľovým ovocím
300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, soľ, 1 žĺtok
Krém: 8 plátkov želatíny, 125 ml mlieka, 180 g cukru, soľ, strúhanú kôru z jedného citróna, 4 žĺtka, 500 ml smotany, 500 g tvarohu, Obloha: 1 pohár kompótu broskyne, 250 g malín, 250 g černíc, 200 g čučoriedky, 200 g červené ríbezle
Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo, práškový cukor, soľ a žĺtok. Vypracujeme cesto. Vytvarujeme guľu, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky. Rúru zohrejeme na 180°C.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Plech vymastíme a uložíme naň cesto. Popicháme vidličkou a asi 20 min pečieme. Necháme vychladnúť.
Krém: Dáme nabobtnať želatínu. Mlieko s cukrom, soľou a citrónovou kôrou za stáleho miešania privedieme do varu a odložíme z ohňa.
Odoberieme niekoľko lyžíc mlieka, zmiešame so žĺtkami a vylejeme späť do mlieka. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v horúcom mlieku.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Broskyne zlejeme a necháme odkvapkať. Pokrájame na väčšie kúsky. Ovocie preberieme, okrem malín umyjeme a necháme odkvapkať a premiešame spolu.
Na cesto rozložíme polovicu ovocia. Ušľaháme smotanu, pretlačíme tvaroh, spojíme s vychladeným mliekom a vmiešame šľahačku. Krém rozotrieme na ovocie a dáme chladiť asi na 3 hodiny. Koláč ozdobíme ovocím.