Francúzske karamelové kocky
6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžičku kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 50 ml oleja
Plnka: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, strúhanú čokoládu na ozdobu
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtka a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú, a potom tmavú plnku a napokon šľahačkový krém.
Šľahačkový krém: Cukorskaramelizujeme, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.