Bryndzové palacinky
polohrubú múku, 4 vajcia, 2 lyžice oleja, 1/2 l mlieka, soľ, strúčik cesnaku, 250 g bryndze, strúhanku, 1 lyžicu nasekanej pažítky
Ako na to:Z mlieka, múky, soli, 2 vajec, 1/2 lyžice oleja urobíme palacinky. Cesto necháme 1/2 hodiny odpočívať (aby sa pri pečení palacinky nelepili pridáme do cesta trochu minerálky alebo sódy).
Palacinky plníme bryndzovou zmesou: Bryndzu, pažítku a prelisovaný cesnak spolu dobre premiešame.
Palacinky skladáme tak, že ich klasicky buď zrolujeme, poskladáme na obálku alebo pred zrolovaním ešte zahneme okraje dovnútra, aby plnka nevytiekla.
Naplnené palacinky obalíme vo vajíčku, strúhanke a vypražíme na oleji.