Bravčové mäso zapekané so syrom
Potrebujeme:
4 rezne z krkovičky (hrúbka asi 1 cm), 1 téglik smotany na šľahanie, 40 dkg údeného syra, olej, soľ, čierne mleté korenie
Ako na to:Mäso naklepeme (nie na tenko), osolíme, jemne okoreníme, prudko opečieme a uložíme na plech, na ktorý sme dali výpek. Mäso musí pokryť celé dno nádoby, v ktorej jedlo pripravujeme.
Nastrúhaný syr navrstvíme na rezne, zalejeme smotanou a dáme piecť do rúry pri teplote približne 180 stupňov na 30 až 40 minút.
Podávame so zemiakovou kašou, alebo opekanými zemiakmi. Vhodný je aj zeleninový šalát.
14.12.2008
Podobné recepty
Zapekané bravčové so syrom, Zapečené bravčové zo syrom, Bravčové mäso zapekané v červenej kapuste, Zapekané kuracie prsia a šampiňóny, Bravčové mäso zapekané so syrom, Bravčové mäso zapekané so syrom, Zapekané cestoviny s mäsom a so šampiňónmi, Bravčové mäso zapekané so syrom, Pizza s duseným bravčovým mäsom, Bravčové mäso "Mňam"