Kuracie fašírky s hubami
450 g pomletého kuracieho mäsa, 2 cibule, 250 g húb ( šampiňóny), soľ, čierne mleté korenie, horčicu , zväzok petržlenovej vňate, 1 kyslú smotanu, 1 strúčik cesnaku, olej, 1 červenú papriku
Ako na to:Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú alebo postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a dobre premiešame.
Z masy vytvarujeme úhľadné fašírky a dáme ich aspoň na 1/2 hodiny schladiť. Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa).
Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka.
Pridáme horčicu, smotanu, osolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme. Touto omáčkou polejeme fašírky.