Filé
1 kg rybieho filé (kocka), 1 veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 3 feferónky, 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladkú múku, vegetu, olej
Ako na to:Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie filé, pokrájané na zhruba dvojcentimetrové kocky, a zalejeme horúcou vodou.
Pridáme vegetu, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájané feferónky, mleté čierne korenie a zľahka premiešame. Spolu s pridanými bobkovými listami, klinčekmi a novým korením dusíme pod pokrievkou 20 minút. Viac nemiešame!
Potom vyberieme bobkové listy, klinčeky a nové korenie. Rybie filé zalejeme kečupom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Opäť premiešame a necháme zovrieť.
Odstavíme z ohňa a na 10 minút prikryjeme pokrievkou. Podávame s karí ryžou.