Gaštanová polievka

Potrebujeme:

1/2 kg jedlých gaštanov, 3/4 litrov mäsového vývaru, 10 dkg bieleho chleba, soľ, biele korenie, cukor, 2 lyžice masla

Ako na to:

Gaštany narežeme do kríža a na plechu v vyhriatej rúre pečieme, až kým začnú odpadávať šupky (narezané gaštany môžeme tiež variť, a potom olúpať.)
Očistené gaštany vložíme do masového vývaru a varíme 1/2 hodiny.
Potom asi 8 gaštanov vyberieme a odložíme.
Ostatné gaštany spolu s vývarom precedíme a vložíme naspäť do hrnca. Z bieleho chleba odkrojíme kôrku, striedku rozlámeme do polievky a ešte chvíľu povaríme.
Nakoniec osolíme, okoreníme, osladíme podľa chuti a pred podávaním pridáme kúsok masla.
Odložené gaštany posekáme a zamiešame do polievky

14.12.2008

Podobné recepty