Teľacie na taliansky spôsob
60 dkg teľacieho pleca, 1 lyžicu olivového oleja, 5 dkg masla, 4 dkg šunky, 1 cibuľu, 2 dcl toskánského vína bieleho, soľ, korenie, 20 dkg nových zemiakov, 1 lyžicu nasekanej zelenej petržlenovej vňate, kúsok citrónovej kôry, cesnak
Ako na to:Teľacieho mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na oleji s maslom a drobno nasekanou šunkou a cibuľou.
Podlejeme bielym vínom osolíme, okoreníme a veľmi zvoľna dusíme.
Niekoľko minút pred zmäknutím pridáme olúpané, prekrojené nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
Hotový pokrm dáme na teplú misu, posypeme zmesou nastrúhanej citrónové kôry, drobno sekaného cesnaku a zelenej petržlenovej vňate. Podávame s bielym chlebom alebo so šalátom.