Naložené hovädzie pečené so zeleninou
60 dkg zadného mäsa, zeler, 2 kyslé uhorky, 1 cibuľa, 1 mrkva, 3 dl kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, 4 strúčiky cesnaku, saturejka, 2 klinčeky, tuk, 5 zrniek nového korenia, soľ
Ako na to:Mäso naklepte, dobre prešpikujte zelerom a plátkami uhoriek, osoľte, potrite rozotreným cesnakom a zo všetkých strán dobre opečte. Cibuľu a mrkvu pokrájajte na kolieska, pridajte aj kocky zvyšného zeleru, všetko zľahka opražte, podlejte a nechajte dusiť. Mäkké mäso vyberte a dajte ho samostatne dopiecť do rúry. Do šťavy pridajte kyslú smotanu s rozšľahanou múkou, okoreňte a dobre prehrejte. Prepasírujte a dochuťte. Mäso naporciujeme a pridajte omáčku. Podávajte s žemľovou alebo zemiakovou knedľou, cestovinami alebo varenými zemiakmi.