Bulharská kapusta
1 strednú hlávku kapusty, 2 väčšie cibule, 1 bobkový list, 3 stredne veľké mrkvy, 4 papriky (2 zelené a 2 červené), 5 paradajok (môžu sa olúpať), hlávku cesnaku (4-5 strúčikov), 500 g kuracích alebo morčacích pŕs, 2–3 dcl zeleninového vývaru (bujón), soľ, olivový olej, čierne korenie, vegetu, majoránu, petržlenovú vňať, 1 téglik sladkej smotany alebo biely jogurt
Ako na to:Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom, dochutíme vegetou a osolíme.
Mäso prudko opečieme na cibuľke a olivovom oleji, dochutíme a pridáme k uvarenej zelenine. Všetko potom ešte podusíme do mäkka.
Na záver pridáme smotanu alebo biely jogurt a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.