Fazuľová polievka s hubami

Potrebujeme:

sušené huby, 3 zemiaky, Gombaseckú alebo maďarskú klobásu, fazuľu, údené koleno, 2 cibule, 10 klinčekov, vegetu, feferónku, soľ, mrkvu, sušené slivky, slepačí bujón, šľahačkovú smotanu, múku, koňak

Ako na to:

Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách.
Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby.
Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak, že na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku, a potom dáme polievku.
Na polievku ešte môžeme nastrihať čerstvú zelenú žeruchu. Podávame s chlebom.

17.11.2008

Podobné recepty