Írska pochúťka
600 g bravčového kare bez kostí, soľ, čierne korenie, grilovacie alebo chilli korenie, olej, 4 čerstvé paradajky, čerstvú papriku (červená kapia), 100 g postrúhaného údeného eidamu, 4 mrazené kukurice, 50 g polohrubej, 0,5 dcl mlieka, 1 vajce
Ako na to:Bravčové vykostené kare nakrájame na rezance, ochutíme soľou, čiernym korením, grilovacím korenín, prípadne trochu chilli korenia. Pokvapkáme olejom, pridáme kvapku worchestru a necháme minimálne 4 hodiny odstáť v miske. Takto napácované mäso orestujeme na oleji.
Keď je hotové, pridáme paradajky nakrájané na štvrtky a na kúsky nakrájanú kapiu. Na panvici chvíľu restujeme, nesmie z nich byť lečo, musia si zachovať svoju formu.
Medzitým uvaríme klásky kukurice, potom ich nakrájame na pravidelné kolieska a dáme piecť do rúry. Z pripraveného cesta (múka, mlieko, vajce, soľ) urobíme klasické palacinky, nie sladké.
Na väčšiu a hrubšiu upečenú palacinku dáme mäso s paradajkami a paprikou, posypeme syrom a preložíme. Tanier dookola obložíme kolieskami upečenej kukurice.