Kuracie prsia na zelenom korení s avokádovým šalátom
500-600 g kuracích pŕs, 4-5 malých lyžičiek worchestrovej omáčky, 2-3 lyžičky plnotučnej horčice (alebo francúzskej), 3-4 strúčiky cesnaku, soľ , 1-1,5 dcl rastlinného oleja, 2-3 lyžičky zeleného korenia v náleve, 0,5 dcl bieleho vína, sezamové semienka
Ako na to:Jemne naklepané kuracie prsia ukladáme do misky a striedavo ich potierame pripravenou marinádou.
Marináda: Na malej panvici zohrejem rastlinný olej, pridáme horčicu, worchester, soľ, na záver posekaný cesnak a uvaríme omáčku. Kuracie prsia je dobré dať do marinády deň vopred, minimálne však 2 hodiny pred varením.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme plátky kuracích pŕs, prudko orestujeme, keď ich prevrátime, zasypeme ich zeleným korením.
Takto orestované ich ukladáme do vyhriatej misy.
Zatiaľ do výpeku na panvici nalejeme biele víno, krátko povaríme a touto šťavou zalejeme kuracie prsia v mise. Podávame s opečenými zemiakmi.