Pastierska roštenka
400 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, 50 g masti (rastlinný olej), 2 väčšie cibule, 100 g údenej klobásy, mäsový vývar, 150 g údeného syra, 2 lyžice kečupu, zelenú petržlenovú vňať
Ako na to:Mäso zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme na rozohriatom tuku z oboch strán.
Potom pridáme pokrájanú cibuľu a olúpanú údenú klobásu pokrájanú na kolieska, opražíme a podlejeme vývarom. Udusíme do mäkka.
Preložíme do ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným syrom , pokvapkáme kečupom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Ako prílohu podávame čerstvý tmavý chlieb alebo opekané zemiaky.