Cibuľová polievka
200 g cibule, 40 g masti, 40 g tvrdého syra na posypanie, mäsový vývar (vývar z kostí), 4 plátky sendviča (bieleho chleba), tuk na opraženie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Očistené zemiaky nakrájame na tenké kolieska, opražíme na masti dozlata, zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme domäkka.
Polievku precedíme a uvarenú cibuľu pretrieme. Podávame v ohňovzdorných miskách tak, že do každej misky nalejeme polievku, navrch položíme tenký plátok opraženého sendviča (chleba), posypeme strúhaným syrom a vložíme na niekoľko minút do vyhriatej rúry, alebo mikrovlnej rúry.
Podľa chuti môžeme do polievky pridať aj nakrájanú pažítku.