Plátky lososa so žeruchou
4 plátky losos na podkovičky po 180 g, 1 zväzok žeruchy alebo petržlenovej vňate, 1 citrón, čierne mleté korenie, soľ, 1 lyžicu olivového oleja
Ako na to:Podľa počtu porcií natrháme štvorce z alobalu, ktoré potrieme olejom.
Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou žeruchou, pridáme na ne plátok citróna a podľa chuti okoreníme a osolíme.
Alobal zabalíme tak, aby nám nevytiekla pri pečení šťava, dáme na pekáč a do rúry. Pečieme pri 200°C, asi 10 minút.
ALEBO:
Rúru predhrejeme na 180° C.
Žeruchu preberieme, umyjeme a očistíme.
Z citróna odkrojíme 4 kolieska.
Olivovým olejom natrieme 4 obdĺžniky pergamenového papiera. Do stredu každého obdĺžnika položíme plátok lososa, naň poukladáme žeruchu a koliesko citróna.
Z pergamenu poskladáme „misku“ tak, aby v nej mäso ležalo. Konce papiera môžeme zviazať kuchynskou niťou.
Rybu v pergamene dáme na plech, a v rúre pečieme 10 minút. Vyberieme z rúry a pergamenový papier otvoríme.
Osolíme a okoreníme.
Tip: Kto má rád údenú slaninu, môže si pár kúskov ugrilovať a položiť na ryby.