Línia na ihle
1 balíček bieleho Tofu syra, 200 g diétnej šunky vcelku, 240 g eidamu, 4 polovičky broskýň (môže byť aj kompót)
Marináda: sójovú omáčku, vegetu, pretlačený strúčik cesnaku Cestíčko: 150 ml piva, 150 ml mlieka, 1 vajce, 200 g hladkej múky, soľ, olej na vyprážanie
Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády zo sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky.
Na ihlu napichujeme striedavo tofu, šunku, eidam a broskyňu. Vajce, pivo, mlieko a štipku soli vymiešame a pridáme múku až do zhustnutia.
Pripravené ihly obalíme v tomto cestíčku a vyprážame na oleji pri miernej teplote, aby sa cestíčko pripieklo. Počas pečenia aspoň 3-krát obraciame. Podávame s čerstvou zeleninou.