Grilovacie omáčky Barbecue
1 tuba cesnakovej pasty, ½ množstvo mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zmiešajte cesnakovú pastu s polovičným množstvom papriky, trochou soli a korenia. Omáčku natierajte na plátky mäsa.
TIP: Omáčka je vhodná k koreneným a paprikovým nárezom.
l. 2 PL oleja
3 PL horčice
majoránka
rozmarín
materina dúška
saturejka
Olej zmiešajte s horčicou a 1 ČL zmesi korenín - pomletého majoránu, rozmarínu, materinej dúšky a saturejky.
TIP: Omáčka je vhodná k mäsám pečeným vcelku.
II.1 dl smotany
olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
majoránka (½ bobkového listu)
soľ
Zmes smotany a oleja vymiešajte na hladko v tanieri s paprikou a korením. Touto zmesou natrite zvonku kurča, zatiaľ čo dovnútra po natretí soľou vložte majoránku (bobkový list)
TIP: Omáčka je vhodná ku korenenému a paprikovému kurčaťu.
III.
½ šálky jedlého oleja
½ šálky octu
2 vajcia
2 jablká
1 uhorka
reďkovky
1 malá cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
Zmiešajte jedlý olej, ocot, na špičku noža soli a mletého čierneho korenia. Potom pridajte rozdrvené, na tvrdo uvarené vajcia a pokrájané jablká, uhorku, niekoľko reďkoviek a nadrobno pokrájanú cibuľu. Natreté mäso uložte do chladu, aby nasiaklo.
TIP: Omáčka sa hodí k francúzskym grilovaným pokrmom.