Šťavnatá torta s miešaným ovocím
140 g múky, 160 g cukru, 4 vajcia, 3 žĺtka, 40 g masla, 500 g miešaného lesného ovocia (čučoriedky, lesné jahôdky, maliny, ríbezle), 350 g 33 % smotany na šľahanie, 250 g mlieka, 150 g mäkkého tvarohu, 2 stužovače šľahačky, 20 g želatíny, 2 ks vanilínového cukru, maslo a múku na vymastenie a vysypanie formy, štipku soli
Ako na to:4 celé vajíčka vymiešame so 100 g cukru dopenista nad parou.
Odstavíme a miešame ďalších 5 minút. Pridáme 120 g preosiatej múky a zmäknuté maslo.
Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Ovocie zmiešame v miske s dvoma lyžicami cukru.
3 žĺtka vymiešame zo zvyškom cukru a múky. V mlieku rozpustíme vanilínový cukor a mierne ho zohrejeme. Vlažné mlieko postupne primiešame k vymiešaným žĺtkom. Všetko spolu asi 3 minúty povaríme, kým krém nezhustne.
Do vychladnutého krému zapracujeme podľa návodu pripravenú želatínu, mäkký tvaroh a dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom.
Upečený tortový korpus prerežeme pevnou niťou na 3 časti. Na každú nanesieme vrstvu krému a ovocie.
Hotovú tortu vložíme na 1,5 hodiny do chladničky a necháme dobre stuhnúť.