Slané silvestrovské venčeky
5 dcl mlieka, 100 g masla, na špičku noža soli, 1 lyžicu cukru, 230 g hrubej múky, 5 vajec
Plnka: 125 g masla, 125 g bryndze, 1 lyžičku sardelovej pasty, 1 žĺtok, 1 lyžičku sušeného kôpru
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Prikryté utierkou necháme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime.
Hladké cesto dáme do vrecka na zdobenie a na plech vyložený mastným papierom striekame venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Vychladnuté prekrojíme, naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme.
Plnka: Maslo vymiešame dopenista, pridáme bryndzu, sardelovú pastu, žĺtok a kôpor a dobre premiešame.