Polievka z kačacích drobov
kačacie droby, kosti z kačky, soľ, jednu cibuľu, 20 g masla, 300 g koreňovej zeleniny, tri strúčiky cesnaku, lyžičku posekanej medovky, dva potlčené klinčeky, štipku šafranu, mleté biele korenie, 200 ml sladkej smotany, dve lyžice hladkej múky, citrónovú šťavu
Ako na to:Droby a kosti uvaríme domäkka v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masle, pridáme očistenú, na hranolčeky nakrájanú zeleninu, ktorú krátko opražíme, zalejeme vývarom z drobov.
Dolejeme toľko vody, aby bolo v hrnci 1,5 l polievky, ochutíme ju pretlačeným cesnakom, medovkou, klinčekom, šafranom, čiernym korením a varíme dvadsať minút.
Pridáme nakrájané droby,zahustíme smotanou rozšľahanou s múkou a ešte pätnásť minút varíme. Nakoniec dochutíme soľou a citrónovou šťavou.