Pečené bravčové karé

Potrebujeme:

600 g bravčového karé s kosťou, olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky drvenej rasce, 2,5 dcl zeleninového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice ostrého kečupu

Ako na to:

Karé opečieme vcelku na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, podlejeme vriacim vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia mäso obraciame a polievame výpekom.
Mäkké mäso odkryjeme a necháme sčervenieť. Upečené karé vyberieme, do výpeku podľa potreby dolejeme vriacu vodu, pridáme kečup a zahustíme múkou. Chvíľu povaríme.
Nakrájané mäso polejeme šťavou a podávame s cestovinou.

17.11.2008

Podobné recepty