Kapustnica s údeným mäsom

Potrebujeme:

300 g prerasteného údeného bôčika, 500 g zemiakov, 300 g kyslej kapusty, 0,2 l kyslej smotany, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 30 g masla, 2 strúčiky cesnaku

Ako na to:

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, 10 minút povaríme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu aj so šťavou a uvaríme domäkka.
Vo vode rozšľaháme lyžicu hladkej múky, zriedime ju smotanou a vlejeme do polievky. Napokon zamiešame do masla mletú červenú papriku, pridáme do polievky a ešte 10 minút varíme. Dochutíme pretlačeným cesnakom a soľou.

17.11.2008

Podobné recepty