Bylinková polievka

Potrebujeme:

jeden strúčik cesnaku, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 1 l zeleninového vývaru, soľ, mleté biele korenie, jeden rožok, dve viazaničky miešaných bylín, jednu lyžicu oleja

Ako na to:

Cesnak očistíme a najemno nakrájame. Na panvici rozpustíme maslo a cesnak v ňom mierne opražíme. Zaprášime múkou a za stáleho miešania zalejeme vývarom a varíme.
Čerstvé bylinky umyjeme, osušíme, posekáme, pridáme do vriaceho vývaru a spolu varíme. Hotovú polievku rozmixujeme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Rožok nakrájame a na oleji prudko opečieme. Hotovú polievku ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s opečenými kúskami rožka.

14.12.2008

Podobné recepty