Špenátové palacinky

Potrebujeme:

dve vajcia, 160 g hladkej múky, štipku soli, 300 ml mlieka, dve lyžice oleja
Plnka: 100 g čerstvého listového špenátu, 300 ml bieleho jogurtu, dve jablká, 200 g údeného mäsa, štyri limety, čierne korenie, soľ

Ako na to:

V mise rozšľaháme vajíčka, prilejeme mlieko, prisypeme múku, soľ a pridáme olej a spolu dobre premiešame. Z tohto množstva upečieme na teflónovej panvici osem tenkých palaciniek.
Plnka: Údené mäso nadrobno nakrájame a krátko opražíme. Vychladnuté mäso zamiešame do jogurtu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z jedného limetu.
K zmesi pridáme nakrájané neolúpané jablko a čerstvý listový špenát. Touto zmesou naplníme upečenú palacinku. Prekrojíme ju a položíme na tanier. Podávame ozdobenú zvyšnými surovinami.

28.11.2008

Podobné recepty