Jablkové tortičky s ricottou
kávová usadenina z 20 ČL kávy, 250 g múky, 200 g Hery, 3 vajcia, mlieko, 150 g hrozienok, rum, 130 g cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 ČL prášku do pečiva, práškový cukor a škoricový cukor na posypanie
Ako na to:Hrozienka namočíme aspoň na 1 hodinu do rumu. Celé vajcia vymiešame s cukrom a herou. Postupne zapracujeme múku s práškom do pečiva a kávovú usadeninu. Ak bude cesto príliš tuhé, zvláčnime ho mliekom.
Primiešame hrozienka, cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranolovej formy a dáme piecť.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme asi ďalších 30 minút. Teplý koláč posypeme zmesou práškového a škoricového cukru.