Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou

Potrebujeme:

1 kapor, 1/2 kg zemiakov, rascu
Cesnakový nálev: 3 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ, lyžičku vegety, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku
Jogurtová omáčka: 1 téglik nízkotučného jogurtu, 1 lyžicu pochúťkovej kyslej smotany, 1 lyžičku horčice, 1 menšiu strúhanú sterilizovanú uhorku, 1 najemno postrúhanú cibuľu, soľ, ocot, cukor

Ako na to:

Naporciovaného kapra potrieme cesnakovým nálevom a necháme asi hodinu odležať. Potom kapra vložíme do zapekacej nádoby spolu s predvarenými zemiakmi, ktoré posypeme rascou. Pečieme asi hodinu.
Upečenú rybu a zemiaky prelejeme jogurtovou omáčkou.
Hotové jedlo zdobíme paprikou, feferónkami, citrónom a petržlenovou vňaťou.

11.12.2008

Podobné recepty